Nu grăsimea, alt ingredient îți îmbolnăvește inima
Dietele sărace în grăsimi nu reduc bolile de inimă și nu vă ajută să trăiți mai mult pentru că adevaratii inamic ai sănătății sunt carbohidrații și zahărul, potrivit oamenilor de știință.
“Avem nevoie de o campanie de sănătate publică la fel de importantă ca cea pe care am avut-o în anii ’70 și ’80 care demoniza grăsimile saturate, ca să spunem că ne-am înșelat”, declara dr. James DiNicolantonio, cercetător în domeniul afecțiunlor cardiovasculare, la New York.
“Nu există nicio dovadă concludentă că o dietă săracă în grăsimi are efecte pozitive asupra sănătății. Într-adevăr, literatura de specialitate indică o lipsă generală de orice efect (bun sau rău) prin reducerea aportului de grăsimi.Teama că grasimile saturate cresc colesterolul, este complet nefondată,”adaugă dr. James.
Dovezile arată că o dietă săracă în carbohidrați – spre deosebire de o dietă săracă în grăsimi –scade colesterolul rău. Cu toate acestea, cercetătorul susține că alimentele procesate ar trebui să fie, în continuare, evitate.
Continuarea pe doctorulzilei.ro