NU IGNORAȚI ACESTE 10 SIMPTOME ale CANCERULUI OVARIAN. V-ATI PUTEA SALVA VIAȚA!

ovar cancerIn fiecare an, peste 550 de femei pierd lupta impotriva cancerului ovarian. Printre cele mai frecvente cauze ale acestei boli se numara predispozitia genetica, imbatranirea, si excesul de contraceptive orale.

Prin faptul ca pacientele nu cunosc sau ignora simptomele care insotesc boala, pana la 80% din cazurile de cancer ajung sa fie depistate cu intarziere, abia in stadiile avansate.

Distribuie prietenilor

Iata cele 10 simptome pe care nu trebuie sa le ignori NICIODATA:

  1. Dureri de spate recurente

Daca ai mai tot timpul de dureri de spate si nu suferi de osteoporoza sau de artrita, atunci durerile pot semnala instalarea unui cancer ovarian.

  1. Dureri pelviene si de stomac
  1. Tulburari ale ciclului menstrual

Potrivit statisticilor, femeile peste varsta de 55 de ani sunt mai predispuse la imbolnavirea de cancer ovarian. Dar acest lucru nu inseamna ca femeile tinere sunt la adapost de aceasta boala ingrozitoare. Cancerul poate aparea chiar si la fete adolescente prepubere.

  1. Epuizare fizica nejustificata

Insuficienta respiratorie, greata, pierderea poftei de mancare si oboseala extrema pot fi simptome grave ale cancerului ovarian. Peste 80% dintre femei manifesta cel putin unul dintre aceste simptome ale cancerului ovarian cu cateva luni inainte de depistarea bolii.

  1. Satietatea precoce

Satietatea precoce, sau senzatia de indestulare dupa consumul de hrana in cantitati foarte mici, este unul dintre cele mai importante si cele mai frecvente simptome ale cancerului ovarian. Desi tinde sa fie mai degraba pus pe seama problemelor digestive, acest simptom nu trebuie neglijat sau ignorat. Nu te lasa pacalita!

  1. Dureri in timpul actului sexual

Durerile resimtite in timpul actului sexual pot semnala, si ele, existenta unui cancer ovarian in stadiu incipient, avertizeaza jurnalul News Medical Today. Presiunea si durerea in zona pelviana, precum si nevoia de a urina frecvent si senzatia de incontinenta insotesc adeseori acest simptom. Chiar daca durerile sunt slab definite, cel mai sigur este sa consulti cat mai repede sfatul unui medic avizat.

  1. Varsaturi

Potrivit medicului ginecolog Jeffrey Stern, unele cazuri de cancer ovarian genereaza adeseori simptome de constipatie, care duc, mai departe, la senzatie de greata, dureri abdominale si pierdere in greutate.

  1. Balonare

Daca burta se umfla exagerat de mult chiar si atunci cand mananci putin, este un semn ca esti in pericol de cancer.

  1. Pilozitati excesive si inchiderea nuantei parului

Desi indesirea parului si a pilozitatilor corporale nu este considerat, de regula, un simptom tipic pentru cancer, nu trebuie sa ignori niciodata acest semn de avertizare. Atentie, alteori se pot instala simptome complet opuse, adica rarirea si caderea parului.

  1. Constipatie frecventa

Stomacul si tractul digestiv sunt zonele cele mai afectate de cancer, in special in primele stadii ale bolii. Potrivit Medline Plus, durerile abdominale pot fi insotite de probleme digestive, pierderea poftei de mancare si flatulenta.

 Autor: Maya pentru Secretele.com