• Home
  • Prima
  • Orban: Cine vede o secție de ATI și-ar pune masca și noaptea

Orban: Cine vede o secție de ATI și-ar pune masca și noaptea

orban cu maca

Premierul Ludovic Orban a anunțat, după vizita la Ministerul Sănătăţii, creșterea numărului de locuri în terapie intensivă cu mai mult de 200 de locuri. În ce privește secțiile de terapie intensivă, Orban a spus că „cine le vede și-ar pune masca și noaptea”.

„Am inventariat spitalele care intră în dispozitive anti-Covid. Mâine, cel târziu poimâine va fi emis ordinul de către Ministerul Sănătății”, a spus Orban, potrivit stiri.tvr.ro.
Întrebat dacă există medici suficienți, Orban a răspuns că „Evident că în toate deciziile legate de operaționalizarea noilor secții există un plan aferent cu tot ce trebuie făcut pentru condiții de siguranță”.

Întrebat, de asemenea, dacă vor fi detașați medici de la alte spitale, premierul a afirmat:

„Vom detașa, vom utiliza rezidenți. Rezidenții care și-au dat examenul în anestezie de terapie intensivă vor fi mobilizați, permanent căutăm soluții. Sigur că ar fi mult mai simplu să respectăm regulile, să nu ajungem în situația de a pune presiune atât de mare pe personalul medical. Cine ar vedea o secție de terapie intensivă și-ar pune masca și noaptea”.

Parteneri