• Home
  • Prima
  • Orban: Dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România și așa vă asigur că va rămâne!

Orban: Dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România și așa vă asigur că va rămâne!

orban premier 1

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei mondiale a libertății Presei.

Premierul se arată „un susținător ferm al libertății de exprimare, al libertății presei, ca garanție a oricărei democrații funcționale” și spune că „dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România”, dând asigurări că „așa va rămâne!”.

Totodată, Orban respinge „orice formă de răspândire de știri false în numele libertății de exprimare”.

Redăm mesajul premierului:

“Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită anul acesta într-un context marcat de urgența unor măsuri în plan sanitar, social și economic, care amplifică nevoia de informare a oamenilor.
Trecem, de mai multe săptămâni, România și alte țări din întreaga lume, printr-o perioadă marcată de emoțiile și îngrijorările legate de pandemia de coronavirus și efectele ei, dar și de volumul de informații și opinii expuse pe această temă. Presa, vectorul principal al acestor informații către cetățeni, este și ea angrenată în acțiunea globală împotriva unui virus care pune în pericol sănătatea a milioane de oameni și care ne-a schimbat viața radical.
Apreciez și înțeleg activitatea de jurnalist, eu însumi cochetând cu această profesie la început de carieră. Sunt un susținător ferm al libertății de exprimare, al libertății presei, ca garanție a oricărei democrații funcționale. Consider, însă, la fel de important dreptul cetățenilor de a fi corect informați și resping orice formă de răspândire de știri false în numele libertății de exprimare. Calitatea informației și adevărul trebuie să primeze în spațiul mediatic, în sprijinul interesului public.
(…)
Dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România și așa vă asigur că va rămâne!
Astăzi, de Ziua Mondială a Libertății Presei, evocăm cu tristețe situații din diferite părți ale lumii în care presa continuă să fie cenzurată, jurnaliștii hărțuiți, arestați sau chiar uciși și ne dorim ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciunde.
Cu respect pentru munca lor, le doresc tuturor oamenilor de presă succes și încredere în puterea adevărului!”

AMPress

Parteneri