• Home
  • Prima
  • Orban: Încă n-am văzut impactul tergiversării adoptării legii privind carantinarea şi izolarea

Orban: Încă n-am văzut impactul tergiversării adoptării legii privind carantinarea şi izolarea

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că nu a văzut încă ”impactul tergiversării” adoptării legii privind carantinarea şi izolarea.

„Încă n-am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi, în urma deciziei Curţii Constituţionale. Să nu uităm că nu am avut nicio posibilitate de a împiedica persoanele bolnave să iasă din spital, nu am avut nicio posibilitate de a dispune izolarea la domiciliu a persoanelor bolnave sau a persoanelor care au intrat în contact cu persoane bolnave, că n-am avut nicio posibilitate legală de a dispune carantinarea sau o serie de alte măsuri”, a afirmat premierul, aflat într-o vizită în judeţul Călăraşi, potrivit Agerpres.

El a vorbit, în context, de procesul adoptării acestei legi, în Parlament. „N-am înţeles, în Camera Deputaţilor s-a adoptat legea fără probleme, după care, în Senat, legea adoptată inclusiv de PSD n-a mai fost bună pentru senatorii tot PSD (…) Important este că s-a adoptat legea şi această lege ne permite să dispunem măsuri”, a spus el.

Parteneri