• Home
  • Prima
  • Orban: „Somez din nou PSD să nu-şi bată joc de democraţie, de România

Orban: „Somez din nou PSD să nu-şi bată joc de democraţie, de România

orban premier 1

Ludovic Orban a anunţat, luni, că PNL va negocia cu toţi parlamentarii, cu excepţia celor din PSD, pentru a-i convinge să nu voteze moţiunea de cenzură. Premierul a susţinut că depunerea unei moţiuni de cenzură cu trei luni înainte de alegeri este „un gest complet lipsit de responsabilitate”.

„Noi vom discuta individual cu toţi parlamentarii. Politic cu PSD-ul nu avem de discuta. Vom discuta individual cu toţi parlamentarii pentru a le prezenta punctul nostru de vedere. (…) Să vii să depui o moţiune cu trei luni înainte de alegeri mi se pare un gest complet lipsit de responsabilitate, un gest politicianist care nu face altceva decât să reducă capacitatea Guvernului a face faţă provocărilor cu care ne confruntăm”, a explicat premierul Ludovic Orban, potrivit rtv.net.

Întrebat dacă PNL are suficiente voturi în Parlament pentru ca Guvernul să rămână la putere, Orban a afirmat că iniţiatorul moţiunii „”trebuie să adune 233 de voturi”.

„Somez din nou PSD să nu-şi bată joc de democraţie, să nu-şi bată joc de România, să oprească procedura moţiunii până la decizia CCR. Să nu se facă că nu există această sesizare la CCR. Din punctul nostru de vedere, CCR trebuie să clarifice această problemă constituţională şi orice demers al PSD în continuarea moţiunii până la decizia CCR este un demers neconstituţional”, a menţionat Orban.

Parteneri