• Home
  • Sănătate
  • Ovidiu Bojor, despre cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut

Ovidiu Bojor, despre cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut

o bojor 1

Ovidiu Bojor este doctor în farmacie, inventatorul fitoterapiei moderne în România şi academician. Nimic din ce e legat de plante nu-i este străin, de aceea profesorul Ovidiu Bojor este întotdeauna consultat când vine vorba de acestea.

În cartea sa ”Afecțiunile aparatului respirator – Terapii Complementare”, acad. împărtășește cu cititorii secretele unui produs miraculos.

Cunoscut deja de marii preoți ai Egiptului antic, propolisul s-a dovedit a fi extrem de util, uneori spectaculos de eficient în tratamentul unor afecțiuni ce interesează arborele respirator.

Prin proprietățile antimicrobiene, datorate compușilor flavonoizi, esterilor acizilor fenolici cu alcooli aromatici și uleiurilor esențiale din fracțiunea volatilă), prin proprietățile antiinflamatoare și anestezice, propolisul acționează asupra proceselor patologice, uneori depășind eficacitatea unor medicamente.

Propolisul este un produs natural cu capacitatea miraculoasă de a opri durerea, fiind recomandat în faringite cronice, alergii rino-sinuzale, rino-sinuzită cronică. Dacă la tratamentul cu propolis se asociază lăptișor de matcă și miere, eficiența este sporită în tratamentul amigdalitelor, otitelor, traheitelor și a guturaiului.

Folosit din cele mai vechi timpuri, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind totodată un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa. Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene.

Sursa – doctorulzilei.ro

Parteneri