• Home
  • Știri
  • Patriarhia, reacție în urma revoltei medicilor solicitați să elibereze adeverințe medicale pentru botez

Patriarhia, reacție în urma revoltei medicilor solicitați să elibereze adeverințe medicale pentru botez

botez

Medicii de familie sunt revoltaţi după ce au primit solicitări de a elibera adeverinţe pentru bebeluşii care urmează să fie botezaţi.

Într-o postare devenită virală pe rețelele de socializare, un medic scrie că această măsură este doar o încercare a bisericii de a pasa vina în cazul unor eventuale accidente.

„Când credeam că le-am văzut pe toate, primesc solicitare de adeverință că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat. Am solicitat suportul legal.

Am primit informația că așa e legea de la patriarhie și să fac bine să respect legea, că aşa fac toți ceilalți medici, nu crâcnesc.

Am primit și o adeverință drept exemplu, drept dovadă (lumească) de incompatibilitate a legii patriarhiei cu legile celelalte (GDPR). Semnat și cu Doamne ajută.

Mai urmează ca părintele să recomande pacienților să se mute la un medic de familie care e mai binevoitor cu adeverințele.

Eu acum ce să fac, să îi recomand să schimbe preotul?! Cât e adânc e întipărită în ADN gena birocrației în țara asta?”, a povestit dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, pe Facebook.

În replică, Patriarhia Română susține că nu există nicio obligație pentru medicii de familie în ceea ce privește eliberarea unei adeverințe în cazul bebelușilor care urmează să fie botezați.

„Nu există (nici nu ar putea exista) o asemenea obligație pentru medici.

Bunul-simț, grija și responsabilitatea preoților, părinților și nașilor, cei care participă concret la evenimentul crucial al botezării unui copil, constituie singurul subiect real pe această temă”, a transmis vineri Biroul de Presă al Patriarhiei Române, potrivit antena3.ro.

Parteneri