• Home
  • Prima
  • Patriarhul Daniel: Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în același lăcaș

Patriarhul Daniel: Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în același lăcaș

daniel 3

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj video de Paști în care îi îndeamnă pe credincioși să rămână în comuniune de rugăciune.

De asemenea, Patriarhul spune că „Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeași biserică, în același lăcaș de cult cu credincioșii”.

„Anul acesta serbăm Sfintele Paști într-o vreme de tristețe, într-o vreme de pandemie, care răspândește oamenilor teamă, teamă de îmbolnăvire și de moarte, iar autoritățile de stat sunt nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii.
În acest context, Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeași biserică, în același locaș de cult cu credincioșii. În acest sens, casele credincioșilor din parohii devin paraclise sau capele familiale care, prin rugăciune, țin legătura cu bisericile din parohii, mărturisind credința comună în Hristos cel răstignit și înviat.
Trebuie să arătăm și noi în jurul nostru iubire smerită și milostivă față de toți oamenii, dar mai ales față de cei bolnavi și săraci, singuri și întristați.
Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos cel răstignit și înviat să binecuvinteze pe toți medicii și pe toți cei care ajută pe cei bolnavi, dar și pe cei care lucrează pentru binele poporului roman”.
Ne rugăm Domnului Iisus Hristos cel înviat din morți să dăruiască poporului român și lumii întregi sănătate și ajutor, speranță, pace și bucurie.
Vă dorim tuturor sărbători fericite de Paști și vă adresăm salutul pascal: „Hristos a înviat!”

Parteneri