AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Patru simptome de avertizare că ai probleme cu inima

 

Este bine știut faptul că, până la un stadiu mai avansat, afecțiunile inimii pot fi silențioase și, de cele mai multe ori, asimptomatice. Problemele cu inima pot apărea fără niciun semn de avertizare. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, există anumite semne subtile. Deși cele mai multe persoane tind să le ignore, ele pot fi recunoscute.

Iată care sunt semnele care arată că puteți avea probleme cu inima.

1. Durerea în piept
În cadrul unui studiu, durerea toracică a fost cel mai frecvent simptom raportat al stopului
cardiac la pacienții de sex masculin. Potrivit Clinicii Cleveland, anumite tipuri de dureri toracice necesită o vizită imediată la medic. Iată ce sfătuiesc medicii de la această clinică:
„Dacă aveți durere, presiune sau disconfort puternic în centrul pieptului sau în brațe, spate, maxilar, gât sau stomac – împreună cu dificultăți de respirație (timp de) cel puțin cinci minute, sunați la 112.”

2. Senzația de lipsă de aer
În cadrul unui studiu, respirația scurtă sau senzația de lipsă de aer a fost cel mai frecvent simptom resimțit în rândul femeilor cardiace. Prin scurtarea
respirației se înțelege o senzație de „strângere intensă în piept, foamea de aer sau senzația de sufocare”.
Specialiștii atrag atenția că pe lângă anomalii ale inimii, exercițiile fizice intense, temperaturile ridicate, obezitatea masivă și altitudinea ridicată pot provoca dificultăți de respirație unei persoane care este sănătoasă.

3. Pierderea conștiinței
În momentul în care tu, sau cineva pe care îl cunoști, se prăbușește brusc într-o stare inconștientă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să chemi o ambulanță. Ce trebuie reținut este faptul că persoanele care devin
inconștiente nu răspund la sunete puternice sau la mișcări. Pulsul lor poate deveni slab, sau pot chiar să nu mai respire.
Persoanele care suferă de o posibilă problemă cardiacă vor deveni adesea temporar inconștiente, cunoscut și ca leșin.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!