AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Peste 5.000 de medici și asistente protestează luni în București

Spitalele din țară sunt în pragul grevei generale.  Peste 5.000 de doctori și angajați din Sănătate vor participa azi la un miting de amploare în București. Vor protesta la Guvern, iar apoi vor pleca în marș spre ministerele Muncii și Sănătății și apoi Palatul Parlamentului.

Este vorba despre medici, asistente, infirmieri, personal Tesa, care sunt nemulțumiți de salariile convenite cu Ministerul Sănătății care ar urma să fie majorate cu peste 26% pe medie. Protestatarii vor ca majorarea să fie de peste 26% pe anvelopa salariala, care include și sporurile și gărzile.

Revendicările susținute de participanții la demonstrații

– Respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale în funcție de inflație.

– Asigurarea unei creșteri reale a veniturilor salariale (creșterea puterii de cumpărare a salariilor) a angajaților din sănătate.

– Plata unei recompense corecte pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., pentru sacrificiul personal și al vieții de familie pe care-l fac lucrând în ture și în zilele libere/de sărbători legale!

“Protestul este îndreptat și împotriva formei ultimei Ordonanțe de Urgență privind unele creșteri salariale în sănătate, aceasta fiind o ordonanță a inechității și a nepriceperii emitenților. Avem în vedere faptul că prin această OUG se creează o serie de noi inechități salariale și se adâncesc câteva dintre cele pre-existente”, spun protestatarii, potrivit unui comunicat transmis de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!