• Home
  • Știri
  • PNL, replică pentru PSD, care a cerut demisia Ralucăi Turcan: „Doamna ministru nu pleacă de la Cultură”

PNL, replică pentru PSD, care a cerut demisia Ralucăi Turcan: „Doamna ministru nu pleacă de la Cultură”

turcan 1

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a respins luni cererea formulată de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, ca şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei când era ministru al Muncii, să-și dea demisia.

„În acest caz, am avut o demisie firească şi una voluntară. Singurele demisii fireşti au fost cele ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei. PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară, deoarece nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică. Dacă va fi cazul, vom decide singuri, nu e cazul să ne ceară partenerii”, a declarat Ionuţ Stroe pentru News.ro, potrivit digi24.ro.

El a mai arătat că, „aşa cum nici noi nu am interferat în actul politic al PSD, le cerem colegilor să se concentreze în continuare asupra deciziilor fireşti şi voluntare care trebuie luate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete”.

„Înţelegem dorinţa PSD de a relativiza vinovăţiile şi de a le împărţi cu noi, ca buni parteneri de guvernare, dar suntem convinşi că această tactică este una greşită, care potenţează un discurs generalist care, în final, se va întoarce împotriva ambelor partide”, a mai precizat Ionuţ Stroe.

Întrebat cum comentează declaraţiile purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, Stroe a spus: „Eu înţeleg că domnului Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern, dar poate să stea liniştit, doamna ministru Turcan nu pleacă de la Cultură”.

Parteneri