Poți afla foarte simplu dacă durerea ta de cap e provocată de o tumoare cerebrală

 

La orice durere sau simptom, cautam pe internet si ne grabim sa ne punem singuri un diagnostic. Dar inainte de a transforma o simpladurere de cap in cancer la creier, citeste cate ceva despre tumorile cerebrale.

John G. Golfinos, medic neuroghirurg la o clinica specializata din SUA, spune ca durerile cauzate de tumorile cerebrale sunt diferite de cele obisnuite. „Sunt dureri persistente, mai acute dimineata si mai slabe in timpul zilei. Asta se intampla pentru ca, atunci cand bolnavul sta intins, presiunea din interiorul craniului este mai mare”, spune doctorul, citat de Health.com. Dar tumorile la creier sunt, totusi, rare: doar 1% dintre oameni dezvolta tumori maligne la creier, potrivit Societatii Americane de Cancer.

Distribuie prietenilor

Ce e util de stiut despre tumorile cerebrale:

1. Nu toate tumorile sunt canceroase
„Exista o larga varietate de tipologii ale tumorilor care apar in creier. Unele sunt benigne, ceea ce inseamna ca se dezvolta foarte lent in creier sau chiar in afara lui. Altele sunt maligne, cresc foarte rapid si sunt incurabile”, spune Golfinos.

2. Chiar si tumorile benigne pun probleme serioase
Tumorile cerebrale prezinta riscuri majore deoarece craniul este gros si limitat ca spatiu. Asa ca orice creste in interiorul creierului sau langa creier ocupa din spatiul alocat acestuia si preseaza parti importante, cauzand diferite probleme. De aceea e important nu numai tipul tumorii, ci si locul in care se afla.

Chiar daca sunt benigne, tumorile cerebrale pot cauza probleme de vedere, dificultati de vorbire, probleme in intelegerea limbajului, paralizii partiale. Simptomele pot fi foarte subtile la inceput.

3. Tumorile cerebrale nu ajung la organe
Tumorile cerebrale sunt unice prin faptul ca nu se raspandesc la alte organe, pentru ca nu au acelasi acces la fluxul de sange din organism cum au alte tumori localizate in corp.

Mai mult, pe sanatate.bzi.ro