• Home
  • Știri
  • Predoiu: România are nevoie de o Poliţie puternică şi modernă

Predoiu: România are nevoie de o Poliţie puternică şi modernă

predoiu politie

România are nevoie de o Poliţie puternică şi modernă, pentru a face faţă provocărilor sub aspectul securităţii, a declarat, sâmbătă, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, amintind de recenta tragedie din Cehia.

„Vedem ce s-a întâmplat în aceste zile, ieri, alaltăieri, în Cehia. Ce tragedie! Ce provocare la adresa siguranţei interne! Vedem ce s-a întâmplat în Serbia acum câteva luni de zile şi în alte state. Se vor menţine provocările pe zona teroristă. Trag un semnal de alarmă către întreaga societate. În anii care vin, vom avea nevoie de Poliţie foarte puternică şi modernă, de Poliţie de frontieră bine dotată, care să protejeze frontiera. Bineînţeles, de forţe care să intervină în situaţii de urgenţă şi de dezastre, dotate cu tot ce le trebuie. Nu mai spun de Jandarmerie”, a afirmat Predoiu, la un eveniment de prezentare a tehnicii achiziţionate în cadrul proiectelor „Helipol” şi „Sistem mixt mobil de supraveghere a traficului rutier”, potrivit Agerpres.

Proiectul HELIPOL a inclus achiziţia a patru elicoptere, dintre care trei cu o autonomie de zbor de minimum 120 de minute, iar unul cu autonomie de minimum 240 de minute. Acestea vor permite o acoperire vastă şi eficientă a teritoriului. În plus, proiectul a prevăzut achiziţionarea de sisteme electronice mobile de detectare a substanţelor stupefiante în salivă, unităţi de mobilitate terestre, o soluţie de comunicaţii prin satelit, dar şi etilometre, kituri de semnalizare şi de cercetare la faţa locului.

În cadrul proiectului MIXTMOBIL, au fost achiziţionate sisteme electronice mobile de depistare a substanţelor stupefiante în salivă, 300 de autospeciale de Poliţie, aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor, dispozitive mobile şi imprimante mobile.

Continuarea aici

Parteneri