AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Președintele Iohannis a anunțat ce restricții se ridică din 15 mai. Încep școlile, iar masca…

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, printr-o declarație de presă susținută după ședința de la Cotroceni cu unii reprezentanți ai conducerii în sitauția epidiemiei, că dupa 15 mai vom putea iesi din casa fara declaratie. Masca va fi obligatorie in spatiile publice inchise. Vom fi obligati sa purtam masti in spatiile publice inchise si in transportul in comun, dar o parte dintre restrictii vor fi ridicate.Raman in continuare valabile restrictiile privind adunarile publice.

Am avut astazi, a spus prețedintele,  o noua intalnire cu premierul si ministri. Vom avea in scurt timp un plan detaliat pe care il vom prezenta public, dar unele chestiuni trebuie anuntate din timp, sa ne pregatim. Una este cea cu masca de protectie.

– Am decis astazi ca dupa 15 mai toata lumea va fi obligata sa poarte masti de protectie in spatiile publice inchise si in transportul in comun. Masura nu e limitata in timp, vom renunta la masti poate la anul, cand pandemia va fi sub control.

– A doua masura decisa va bucura foarte multi romani: Dupa 15 mai vom renunta la restrangerile care privesc persoanele. Nu vom prelungi restrictiile pe deplasari individuale. Vom putea sa ne deplasam in spatii publice fara sa declaram unde si de ce mergem.

– Pentru protectia populatiei si individuala, multe restrangeri raman in vigoare, de exemplu interdiciile pentru adunari publice si altele.

– Pana in 15 mai, pana cand se epuizeaza starea de urgenta, toate restrictiile raman in vigoare. Stati acasa! Dupa 15 mai vom putea sa ne miscam mai liber, insa viata nu va reveni la normalitata pe care am cunoscut-o inainte.

– O activitate care va reincepe este activitatea scolara, astazi voi avea o intalnire cu ministrul pentru a elabora un plan concret de revenire la scoala.

– Se lucreaza la o analiza si la un plan cu privire la activitatea economica.

– Sa nu ne imaginam ca totul revine la normal in 15 mai. Unele restrictii vor disparea, altele raman in picioare. Pas cu pas vom incerca sa intram intr-o noua normalitate.

– Va trebui sa gasim o modalitate de trai cu acest virus, care nu va disparea. Raspunderea fiecaruia dintre noi va deveni mai mare, pentru toti, in mod special pentru categoriile vulnerabile – cei mai in varsta sau cu alte afectiuni.

– Cum vom avea noi date, vom comunica public.

Va multumesc!

Președintele a apărut cu mască de protecție pe figură.

Aurelia Apostol, AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!