• Home
  • Sănătate
  • Prof. Ciurea: Cuvintele care antrenează creierul. „Trebuie să le repetăm zilnic ca pe Tatăl Nostru”

Prof. Ciurea: Cuvintele care antrenează creierul. „Trebuie să le repetăm zilnic ca pe Tatăl Nostru”

ciurea

După mai bine de 50 de ani petrecuți descifrând misterele creierului uman, Dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic și profesor de neurochirurgie ne dezvăluie cuvintele magice care ne ajută să ne menținem creierul sănătos, dar și în armonie cu inima și întregul organism.

„Creierul îl antrenăm zilnic. Creierul îl punem continuu în activitate. De când deschidem geamul, de dimineață, de când coborâm în acest minunat trafic, pe care îl avem zi de zi, și în care nervii noștri sunt puși la încercare, în care avem tot felul de discuții, creierul este pus în activitate. Dar creierul nu poate funcționa ca general în fața unei echipe dacă nu are echipă. Iar primul, la nivelul creierului, poate pe același plan, este inima. Nu poți fără inimă!

Inima și creierul, ca și într-o căsătorie, trebuie să meargă împreună. Dacă nu, acest divorț duce la disconfort. Deci noi vrem pace în organism, pace în societate, pace în lume”, spune medicul Vlad Ciurea.

Mai mult decât atât, acesta este de părere că trebuie să spunem cât mai des cuvintele ”te iubesc”.

”Cu cât repetăm mai mult, în gând sau tare, cu cât spunem aceste cuvinte minunate, te iubesc, din toate punctele de vedere, cu atât creierul nostru se deschide. Toți filozofii au spus acest lucru, toți vizionarii au spus acest lucru. Altfel nu putem să trăim sănătos. Este vorba nu numai de sănătatea mintală, este vorba despre sănătatea pe care încercăm să o prezentăm și să arătăm calea vindecării.

Când cineva vă adresează un cuvânt la limită în trafic, întoarceți capul și spuneți ”Te iubesc”, a mai spus medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN, potrivit doctorulzilei.ro.

Parteneri