A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Prof. dr. Leon Dănăilă: ”Oamenii optimiști au o imunitate foarte bună, cei pesimiști …”

0 1.054

 

În cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc de pe pagina de Facebook Doctorul Zilei, profesorul doctor Leon Dănăilă a vorbit, printre altele, despre puterea gândirii pozitive și despre cât de importantă este autosugestia în vindecarea unor boli.


APRECIAZA ARTICOLUL !

„Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună pentru că o boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au o imunitate foarte bună, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Și medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Și persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează”, spune profesorul.

Mai mult aici

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult