• Home
  • Sănătate
  • Prof. dr. Mircea Beuran: ”Febra poate fi primul simptom al acestui tip de cancer”

Prof. dr. Mircea Beuran: ”Febra poate fi primul simptom al acestui tip de cancer”

beuran

Prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre simptomele unuia dintre cele mai frecevente tipuri de cancer. Cancerul de colon este a doua cauză de deces prin cancer atât la bărbați, cât și la femei. Cancerul de colon drept este unul din cancerele care poate debuta cu febră.

”Colonul este împărțit în două: colonul stâng și colonul drept. Cancerul localizat în colonul drept are simptome diferite față de cel situat în colonul stâng. Mai des, cancerul apare în colonul stâng, dar a crescut frecvența și în colonul drept. Cancerul de colon drept: tumorile aici sunt, datorită diametrului mai mare a acestei părți a colonului, niște tumori voluminoase care se infectează și se ulcerează.

Pacienții realizează târziu. Simptomatologia nu este foarte tipică. Când tumora este de dimensiuni mici, nu are simptomatologie, dar încep să apară niște tulburări de tranzit. Uneori, scaunele sunt mai dese, cu aspect diareic, apoi câteva zile de oprire a tranzitului, ceea ce consideră foarte mulți că sunt constipați. Un alt semn care ar putea să apară este febra. Pentru că tumora este vegetantă și stă în materia fecaloidă în care există o lume bacteriană foarte diferită, se poate infecta și pacienții fac o febră pe care nu și-o pot explica. Se fac și investigații. Este unul din cancerele care pot avea ca debut febra,” a explicat prof. dr. Mircea Beuran, pentru Medika TV, potrivit doctorulzilei.ro.

Potrivit medicului, febra în cancerul de colon este o febră care ajunge către 38 de grade, destul de ondulanță și trebuie corelată cu modificările de tranzit. Pacienții se duc apoi către farmacie, își iau un antibiotic, febra poate dispărea, dar observă că devin din ce în ce mai palizi. Această paliditate apare, potrivit dr. Beuran, din cauză că încep să piardă sânge, fără să-și dea seama.

Aceasta duce la scăderea hemoglobinei, anemie, dureri de cap, scăderea poftei de mâncare, stare de rău, se accentuează tulburările de tanzit. În clipa aceea e un gând care te duce să consulți un medic. ”Pacientul când descrie lucruile acestea doctorul îl întreabă dacă a slăbit. Lucrurile acestea merg către o judecată că undeva se pierde sânge, de aceea una din probleme care se fac este controlul hemoragiilor oculte,” a adăugat prof. Beuran.

Parteneri