Profesorul Vlad Ciurea: În plante există totul. Carnea îmbătrânește organismul
Profesorul universitar doctor Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt cele trei verdețuri minune pentru organism, pe care ar trebui să le consumăm fără să stăm pe gânduri.
”Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce?, o întrebam. „Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.
Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun „patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. Așa cum se știe și s-a dovedit științific, carnea, mai ales cea grasă, îmbătrânește organismul.
De aceea spun deseori: multe depind de noi.
Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă! Și atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate. Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a spus profesorul Alexandru Vlad Ciurea, potrivit doctorulzilei.ro.