• Home
  • Prima
  • Protest anti-mască în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei: „Jos botniţa!”

Protest anti-mască în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei: „Jos botniţa!”

Sute de persoane s-au strâns sâmbătă după-amiază în Piața Universității, dar și în Piața Victoriei să protesteze față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. S-a dorit a fi un protest al părinților, nemulțumiți de obligativitatea ca în școli copiii să poarte mască, dar participanții au fost de toate vârstele. Părinții au venit însoțiți de copii, unii foarte mici, în cărucioare, potrivit digi24.ro.

Printre protestatari au putut fi zăriți și oameni în haine preoțești, călugărițe, dar și regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase.

Oamenii care s-au strâns sâmbătă la Piața Universității au strigat „Libertate!” și „Jos botnița!”. Ei spun că regulile din pandemie sunt o „mascaradă”, nu cred în utilitatea lor, din moment ce COVID-ul nu este decât o simplă gripă, în opinia lor. De asemenea, ei aseamănă școlile cu niște „lagăre”, din cauza obligativității portului măștii sanitare și a separatoarelor de plexiglas.

În punctul maxim al protestului, au fost în jur de 350-400 de oameni, deși în starea de alertă în care ne aflăm, sunt interzise adunările a mai mult de 100 de persoane.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că din cauza acestor adunări ar putea să apară multe focare de infecție, inclusiv în școli din moment ce la protest manifestanții și-au adus și copiii.

Proteste similare au fost și la Timișoara, Cluj, Oradea.

Parteneri