Protest USR la Cotroceni

protest usr

Mai mulţi membri USR au venit, marţi, la Palatul Cotroceni, nemulţumiţi de prevederile noilor Legi ale Educaţiei, care urmează să fie promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ei au afişat un banner pe care era scris „Eşecul României Educate: 50.000 de copii nu s-au înscris la Bac”, notează Agerpres.

La protest au participat parlamentarii USR – Irineu Darău, Ştefan Pălărie şi Silvia Dinică.

„În calitate de parlamentar şi alături de colegii mei am făcut tot ce se putea până în acest moment pentru a îmbunătăţi Legile Educaţiei şi dânşii au respins orice soluţie pe care a propus-o USR-ul. Am venit şi în calitate de părinte, sunt fiu de cadre didactice care toată viaţa au fost în sistemul de învăţământ şi, sincer, ceea ce se promulgă azi ratează încă 10 – 20 de ani pentru viitorul României, ratează generaţii. În calitate de părinte care are un copil foarte mic, ştiu că este un moment care îi compromite viitorul, un moment în care oamenii aceştia din spate probabil vor sărbători. Pentru mine gestul de azi, promulgarea de azi echivalează cu o demisie. Şi, dacă nu este o demisie formală a preşedintelui, este clar o abdicare de la orice misiune pentru o Românie cu adevărat educată. Cred că preşedintele Iohannis de la cel mai înalt nivel în stat a compromis ideea de reformă şi s-a compromis pe sine, fiindcă mulţi aveau aşteptări de la el fiindcă a avut o viaţă de cadru didactic, aşteptări pe care, rând pe rând, le-a înşelat”, a susţinut senatorul Irineu Darău, conform Agerpres.

El a afirmat că USR va continua şi în sesiunea parlamentară viitoare să depună iniţiative legislative privind Educaţia.

Potrivit senatorului Ştefan Pălărie, criticile formulate la adresa acestor legi sunt unele „internaţionale”.

„Criticile nu mai sunt deja ale USR-ului. Ele devin oficial internaţionale. Ele sunt criticile Comisiei de specialişti OECD care efectiv calcă în picioare şi desfiinţează acest false pseudo reforme ale Educaţiei din România”, a declarat senatorul.

Parteneri