AM Press Logo
Muzeul Pietrei

PSD și PNL vor candidat comun la Capitală, dar nu Firea sau Burduja: Dîncu: „Există două-trei nume despre care nu s-a vorbit până acum”

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a spus la Digi24 că nu mai este pe listă niciunul dintre candidații despre care se vorbea până acum, dar că au apărut alți potențiali candidați.

„Deocamdată nu avem un nume, analizăm, facem proiecte, sondaje, mai avem focus grupuri. Încercăm, pentru că avem o dificultate: cele două electorate comunică foarte puțin, o treime din electorat ar putea să meargă de la un candidat la altul”, a spus sociologul, la Digi24.

El a adăugat că nu ar fi înțelept nici ca Gabriela Firea (PSD), nici ca Sebastian Burduja (PNL) să candideze la Primăria Capitalei, pentru că nu ar primi voturi de la electoratul celuilalt partid.

El a spus că o decizie ar urma să fie luată până la finalul acestei săptămâni.

„Există câteva nume, dar acestea pot fi lansate doar după ce avem acceptul lor și niște minime studii. Ar putea să se nască un alt model, de gospodar pentru București. Nu ar trebui să aibă ambiții politice, ar trebui să fie un ambasador pentru România”, a spus Dîncu. „Cred că avem 2-3 nume care, dacă s-ar angrena la un proiect comun, ar putea să-l reprezinte foarte bine. Nu sunt nume despre care să se fi vorbit public”, a adăugat el.

Întrebat dacă este vorba despre femei sau bărbați, Dîncu a răspuns: „În principiu sunt bărbați”.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!