Principalele facilități propuse de PSD, potrivit proiectului de lege, conform g4media.ro, sunt:

1. Eșalonarea plății impozitului aferent veniturilor din salarii pe o perioadă de trei luni după încetarea stării excepționale. Pentru societățile care nu accesează facilitatea de eșalonare se aplică o bonificație de 10% din sumele plătite la termenul prevăzut de lege.

2. Până la sfârșitul anului 2020, serviciile de cazare, restaurant și transport în scopuri turistice să fie scutite de taxa pe valoarea adăugată brută

3. Pentru 2020 și 2021 statul să susțină contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de oricare dintre angajatori, în cuantum de maxim 1450 lei / angajat.

4. Sprijinirea agențiilor de turism care au emis pachete turistice până la instituirea stării de urgență pentru a amâna returnarea sumelor încasate de la clienți prin instituirea unui sistem de vouchere prin care pachetele de servicii care nu au mai putut fi prestate să fie reprogramate

5. Instituirea programului pentru modernizarea stațiunilor balneare prin care se propune o susținere financiară pentru astfel de investiții (ajutor nerambursabil completat cu garantarea de către stat a unei părți din creditele pentru investiții)