• Home
  • Sănătate
  • Quercitina, bioflavonoidul care distruge coronavirusul, se găsește într-una dintre cele mai populare legume din România

Quercitina, bioflavonoidul care distruge coronavirusul, se găsește într-una dintre cele mai populare legume din România

Bioflavonoidul care poate distruge coronavirusul se găsește într-una dintre cele mai populare și iubite legume din România.

Ceapa roșie conține quercitină, această moleculă naturală care poate nimici inamicul numărul 1 al lumii la această oră, coronavirusul.

Quercitina acționează la nivel celular, interferând cu procesele de transformare a celulelor sănătoase în celule canceroase, maligne; acționează prin „înghețarea” rapidă a replicării celulelor canceroase. Acest lucru oprește creșterea tumorii și duce la moartea celulelor canceroase, printr-un proces numit apoptoză (programarea intrinsecă a celulelor sănătoase, în vederea împiedicării reproducerii excesive).

Quercitina previne infarctul și accidentul vascular cerebral
Cercetările au arătat cum quercitina contribuie la reducerea agregării plachetare (etapa prealabilă coagulării sangvine, atunci când este lezat un vas). Astfel, se evită un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Care sunt alimentele bogate în quercitină

Ceapa roșie, caperele și ridichile conțin quercitină din abundență. Caperele crude sunt cele mai bogate în quercitină. Apoi mărarul, frunzele verzi de coriandru, frunzele verzi de fenicul, oregano, ceapa roșie, măcrișul verde, kale verde, ceapă albă, polen sau aronia.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Parteneri