• Home
  • Prima
  • Raed Arafat: Nu-ți pune nimeni cip, nu-ți ia decât temperatura pentru a nu pune în pericol viața altora și a ta

Raed Arafat: Nu-ți pune nimeni cip, nu-ți ia decât temperatura pentru a nu pune în pericol viața altora și a ta

raed arafat 2

Revoltat în fața relei intenții a unora sau a incapacității de a pricepe că un termometru de la distanță îți ia doar temperatura pentru a te proteja pe tine și a-i proteja pe alții, doctorul Raed Arafat a postat pe Facebook un text relevant. „Este o noua temă falsă de dezbinarea și de minimalizare a efectelor și riscului virusului SARS-COV 2, scrie, între altele, secretarul de stat Arafat :

„Măsurarea temperaturii la intrarea în spațiile publice închise, magazine și în clădirile instituțiilor publice sau ale operatorilor economici, o nouă tema falsă de dezbinarea și de minimalizare a efectelor și riscului virusului SARS-COV 2.

Măsurarea temperaturii la distanță se practică în aeroporturi
Se face prin sisteme de scanare în masă, prin care se identifica persoanele cu febra după poză acestora. Mai multe țări, inclusiv România, au astfel de sisteme la sosire si în unele situații chiar și la îmbarcare ele fiind activate când există un risc asupra sănătății publice.

Măsurarea individuală a temperaturii se face la intrarea în spațiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de către persoanele simptomatice sau asimptomatice către persoanele sănătoase. Această se realizează de la o distanță de câțiva centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica om persoană simptomatică iar pentru a se proteja față de persoanele asimptomatice, portul măștii este obligatoriu.

Termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri
… și nu face poze și nu ia CNP-ul, numele și adresa persoanei. Acesta afișează doar temperatura și poate fi utilizat de personal nemedical instruit în utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Într-o societate unde există un risc de transmitere al unei boli și unde există persoane vulnerabile care pot chiar muri dacă se infectează cu virusul care cauzează boala respectivă, măsurile de prevenire și combatere trebuie respectate de toți membri societății pe durata existenței riscului respectiv.

Astfel de măsuri nu sunt pe viață
Ele sunt necesare la acest moment acestea fiind inclusiv măsuri descurajatoare pentru cei care sunt dispuși să între în spațiile închise fiind simptomatici pentru a-și rezolva problemele personale riscând viață altora.

În concluzie, dacă nu vrei să ți se măsoare temperatura este dreptul tău, dar nu mai intri în spațiul respectiv pentru că este dreptul comunității și a angajaților care lucrează în spațiul respectiv să se protejeze”, este mesajul postat pe contul său de Facebook, de Raed Arafat, secertar de stat în Ministerul de Interne.

O scenă sinistră s-a petrecut ieri la intrarea unui Mall, unde, după un scenariu percet regizat, cu operator profesionist adus din timp, au forțat pătrunderea în aglomerație fără mîști și refuzând oprirea de o secundă unde li se lua doar temperatura. Au fost invocate drepturi fundamentale, mai puțin dreptul la sănătate al celor care puteau fi contaminați. Intervenția poliției a găsit un așa zis vârstnic, cu aptitudini de luptător în ring și o femeie care părea avocatul diavolului, comenta un cumpărător care a văzut în trecere scena evidet regizată. Cine a pus-o la cale nu e greu de bănuit.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri