Reacția Bisericii Ortodoxe față de Legea care introduce educația sexuală în școli

Patriarhia Română a reacționat într-un comunicat de presă față de intrarea în vigoare a legii care prevede obligativitatea ca în unitățile școlare să fie organizate, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la 3 aprilie.

Potrivit g4media.ro, Patriarhia susține că ”încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață. ”

Distribuie prietenilor

Biserica Ortodoxă aduce în sprijinul afirmațiilor sale ”studii realizate în diferite țări”, care ar fi demonstrat că ”o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social”.

În plus, Patriarhia Română anunță a susținut caracterul opţional în școli al orelor de educație pentru viață, iar programele şcolare corelate acestora să fie elaborate potrivit valorilor morale.

Mai mult aici