Respirația urât mirositoare. Principalele cauze și ce poți face să o elimini

 

Respirația urât mirositoare, numită și halenă, este o manifestare care poate avea multiple cauze. Aceasta poate fi provocată de igiena dentară necorespunzătoare sau de anumite afecțiuni medicale.

Adesea, majoritatea

Distribuie prietenilor

persoanelor preferă să elimine mirosul neplăcut cu ajutorul gumei de mestecat. Totuși, această metodă poate înrăutăți respirația urât mirositoare și poate fi numai o soluție temporară.

Pentru a înlătura complet halena este important să înțelegem ce o cauzează și cum o putem preveni.

Dr. Ada Epistatu, medic stomatolog, a explicat, joi, în rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3, cum apare respirația urât mirositoare, care sunt principalele cauze ale apariției acesteia, dar şi ce ponturi putem aplica pentru a ne împrospăta mirosul gurii.

Cum putem elimina respirația urât mirositoare?
„Principala cauză și

cea mai des întâlnită este igiena incorectă, apoi problemele dentare și parodontale. Cariile, acumularea de alimente în cavitățiile carioase și fermentarea lor pot da un miros neplăcut gurii”, precizează dr. Ada Epistatu.

Medicamentele și dieta, un alt factor important în declanșarea mirosului neplăcut

„O altă cauză a mirosului neplăcut este chiar dieta. Foarte multe persoane țin diete agresive, slabe în carbohidraţi care dezvoltă compuși numiți ketone, care pot modifica mirosul respirației.

La cei cu diabet, atunci când scade insulina poate apărea halena. La fel de bine și la

consumul de droguri sau medicamentele.

Sunt medicamente care descarcă compuși chimici, cum sunt nitriții la cei cu probleme cardiace. Există și medicamentele administrate în chimioterapii care pot modifica respirația”, adaugă stomatologul.

Guma de mestecat nu este o soluție

„Uscăciunea gurii duce la o respiraţie urât mirositoare. Sunt persoane care au o uscăciune naturală sau cauzată de diverse medicamente, boli. Și aceasta duce la respirație urât mirositoare.

Fumătorii au un miros neplăcut, iar ceea ce fac ei greșit este să încerce să compenseze mestecând gumă. A mesteca gumă nu te

scapă de miros, ci îl accentuează”, precizează dr. Epistatu.

Igiena corectă, cea mai bună metodă de a elimina halena

conform Doctorul zilei.ro