
Rețeta ideală pentru calmarea problemelor stomacale și reducerea colesterolului
Smochinele in ulei de masline reprezinta o reteta originara din zonele de coasta si foarte eficienta pentru vindecarea anumitor boli precum:
– bolile de stomac
– hemoroizi
– constipatie
– colesterol marit
– anemie
– astm si bronsita
– infertilitate, unele femei sustinand ca folosirea remediului le-a ajutat sa ramana insarcinate.
Beneficii ale consumului de smochine:
1. Sunt o foarte buna sursa vegetala de calciu, putand inlocui astfel lactatele pentru persoanele cu insuficienta la lactoza.
2. Sucul de smochine contine o cantitate mare de fibre alimentare, motiv pentru care detine si proprietati laxative. In plus, contribuie si la slabit.
3. Smochinele sunt bogate in potasiu, care contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale si la reglarea multor functii organice importante. Iar acizii grasi omega-3 si omega-6 contribuie la reducerea tensiunii arteriale si sustin buna sanatate a inimii.
4. Smochinele deshidratate se numara printre cele mai bune surse vegetale de antioxidanti fenolici. Un studiu clinic de specialitate a demonstrat ca pana si consumul a doua smochine pe zi amplifica substantial activitatea antioxidanta din organism.
5. Smochinele sunt bogate in vitamina C, care contribuie inclusiv la sanatatea pielii. In plus, fructele abunda in antioxidanti importanti care imbunatatesc aspectul tenului.
Continuarea pe secretele.com