• Home
  • Sănătate
  • RISCUL DE DECES scate  vertiginos dacă MERGI PE JOS SAU GRĂDINĂREŞTI TIMP DE 10 MINUTE PE SĂPTĂMÂNĂ 

RISCUL DE DECES scate  vertiginos dacă MERGI PE JOS SAU GRĂDINĂREŞTI TIMP DE 10 MINUTE PE SĂPTĂMÂNĂ 

GRADINARIT 1

Mersul pe jos sau grădinăritul timp de doar 10 minute pe săptămână ar putea reduce riscul de deces, potrivit unui nou studiu publicat în British Journal of Sports Medicine, relatează Press Association, preluat de Agerpres.
Chiar şi niveluri scăzute de activitate fizică pot reduce riscul de a muri de cancer, boli cardiovasculare şi alte afecţiuni, potrivit studiului care a analizat datele a peste 88.000 de persoane, cu vârste între 40 şi 85 de ani, strânse în perioada 1997-2008, şi a făcut legătura cu decesele înregistrate până la sfârşitul anului 2011.
Cercetătorii au afirmat că petrecerea chiar şi a unui timp scurt pentru activităţi de agrement ar putea aduce beneficii pentru sănătate.
Un minut de alergare, ciclism sau sporturi competitive a fost considerat echivalentul a două minute de activitate de intensitate moderată, precum mersul pe jos, grădinăritul sau dansul.
Au fost luate în considerare doar activităţile de peste 10 minute.
În cazul celor care au participat la activităţi fizice moderate între 10 şi 59 de minute pe săptămână riscul de deces din orice cauză s-a redus cu 18% în timpul perioadei studiate, comparativ cu cei care au fost inactivi, potrivit studiului.
În cazul persoanelor implicate în activităţi moderate între 150 şi 299 de minute pe săptămână, riscul de deces s-a redus cu aproape o treime (31%).
„Promovarea activităţii fizice de orice intensitate şi durată este o abordare importantă pentru reducerea riscului de mortalitate în rândul populaţiei”, au afirmat autorii studiului.

Parteneri