AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Român de 34 de ani, decedat la Londra de Covid 19. Avea 8 copii

Nicu Urzică, din Dumbrăveni, Suceava, tată a opt copii cu vârste cuprinse între şase luni şi 12 ani, a murit pe 11 aprilie, în urma unui infarct, după ce fusese transferat de la terapie intensivă, unde a stat o săptămână, părând că a ieşit câştigător din lupta cu Covid 19.

Bărbatul a ajuns la spital după mai multe zile în care a dus boala pe picioare.

El şi-a luat liber de la munca pe un şantier de construcţii timp de o săptămână fiind convins că este doar răcit. A mers două zile la muncă, dar starea i s-a deteriorat tot mai mult, relatează Daily Mail.

Fratele său Ianis a povestit pentru pentru Obiectiv de Suceava că bărbatul a ajuns la spital după ce s-a simţit tot mai rău: „Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că îşi revine şi a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine şi se poate duce. A muncit două zile şi i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic şi a anunţat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat aşa încă vreo două zile, când a simţit că nu mai poate să respire. A venit ambulanţa după vreo trei ore. I-au pus oxigen şi şi-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, şi-a revenit. A fost mutat în salon şi se discuta chiar de externare, când brusc, situaţia s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut nişte cheaguri de sânge care i-au blocat tot”.

Nicu Urzica făcea parte dintr-o comunitate de credincioşi din Edgware, nord-vestul Londrei şi cânta în corul bisericii penticostale.

Comunitatea din Londra a strâns bani pentru repatrierea corpului. Era singurul sprijin al familiei sale, muncind pentru a-şi întreţine soţia şi pe cei opt copii.

Sursa Adevărul.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!