AM Press Logo
Muzeul Pietrei

S-a întâmplat în România. Chiuretaj ieftin, cu deces asigurat al mamei

O femeie din Băicoi, în vârstă de 45 de ani, însărcinată în 12 săptămâni, a murit la începutul săptămânii, în urma unui chiuretaj efectuat într-un cabinet medical particular din Ploiești.

Medicul care a realizat chiuretajul, Virgil Mircea Burciu, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru că lua bani de la paciente în schimbul unui avort la cerere, pe vremea când era angajat al spitalului din Vălenii de Munte.

După ce a fost constatat decesul femeii, doctorul Burciu a decis, pe loc, să dea familiei înapoi suma plătită pentru chiuretaj: 500 de lei.

Doctorul Burciu, număra banii pe care voia să îi dea înapot familiei, în timp ce echipajul Serviciului de Ambulanţă Prahova încă încerca să resusciteze femeia.
Am încercat să aflăm ce posibilități ai pentru a face o întrerupere de sarcină dacă ești din Băicoi.

Am aflat că, deși e legal să realizeze chiuretaje, spitalele din Ploiești și zona Băicoi refuză s-o facă, motivând pandemia de COVID-19. La unul dintre spitale, am fost îndrumați chiar spre medicul Burciu, a cărui pacientă a decedat în timpul chiuretajului.

În același timp, clinicile private care efectuează intervenția medicală au prețuri de 4 ori mai mari decât cele practicate de doctorul Burciu.

În final, am cerut reacția Ministerului Sănătății. Purtătorul de cuvânt al Ministerului, Oana Grigore, a declarat într-o primă fază că Ministerul „nu încurajează întreruperile de sarcină”.
Apoi a revenit cu un telefon în care a adăugat că Ministerul va solicita DSP Prahova să facă un control la cabinetul medicului, care n-ar fi „nici adecvat și curat pentru un cabinet ginecologic”.
Mai mult pe pressone.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!