• Home
  • Prima
  • Savant chinez: Cea mai mare greșeală, care îi vulnerabilizează pe europeni în fața coronavirusului!

Savant chinez: Cea mai mare greșeală, care îi vulnerabilizează pe europeni în fața coronavirusului!

doctor chinez 1

Este cea mai mare greșeală, care îi vulnerabilizează pe europeni în fața coronavirusului! Previziunile sumbre ale unui cercetător chinez
Când scăpăm de coronavirus? Este o întrebare la care toți își doresc să afle răspunsul. Unii medici au estimat că la vară am putea scăpa de temutul virus care ne-a trimis pe toți în izolare socială.

Însă omul de ştiinţă chinez George Gao, directorul general al Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), a menţionat că este greşit să credem că acest coronavirus este sensibil la temperaturi mari sau la umiditate şi că va dispărea prea curând.

”Atât din rezultatele studiilor americane, cât şi din studiile chineze, se pare că este foarte rezistent la distrugere pe unele suprafeţe. Poate supravieţui în multe medii. Trebuie să avem răspunsuri bazate pe ştiinţă aici”, a declarat el, într-un interviu pentru revista Science.

Savantul atenționează americanii și europenii că fac o cumplită greșeală: aceea că nu poartă mască medicală. Ei încă ies pe stradă fără măști, gest pe care omul de știință îl califică drept necugetat.

”Acest virus este transmis prin picături şi contact strâns. Picăturile răspândite prin strănut sau tuse joacă un rol foarte important în transmiterea virusului.

Trebuie să purtaţi o mască, pentru că, atunci când vorbiţi, întotdeauna ies picături din gură. Multe persoane au infecţii asimptomatice sau presimptomatice. Dacă poartă măşti pe faţă, atunci oricine poate preveni scăderea picăturilor care transportă virusul către alţi pacienţi şi, astfel, evită să-i infecteze pe alţii”, a explicat el, potrivit medichub.ro.

Cazurile se întețesc în SUA și Europa, iar China încă rămâne activă. A raportat sâmbătă 5 decese şi 45 de cazuri noi de coronavirus, toate – cu excepţia unuia – fiind înregistrate la persoane care au fost diagnosticate după ce au sosit în ţara asiatică din alte state ale lumii.

Așadar, conform spuselor lui George Gao, directorul general al Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), încă nu se întrevede un interval de timp sigur care ne-ar putea da speranțe reale că scăpăm de virus.

Probabil că cea mai sigură cale va fi apariția vaccinului.

Doctorulzilei.ro

Parteneri