• Home
  • Prima
  • Scandal în noaptea de Înviere într-o comună gălățeană. Interveție a poliției și…

Scandal în noaptea de Înviere într-o comună gălățeană. Interveție a poliției și…

Sute de oameni, dintr-o comunitate de romi,  au iscat un scandal uriaș în stradă cu cauciucuri arse în noaptea de Înviere, sfidând poliția și legile în vigoare, transmite Inspectaratul Județean de Poliție Galați. Totul s-a petrecut în comuna Munteni.

„Având în vedere imaginile difuzate în spaţiul public, pe o reţea de socializare, în seara de 18 aprilie a.c., în jurul orei 22.15, din care reieşea faptul că mai multe persoane încalcă dispoziţiile legale impuse de starea de urgenţă, poliţiştii gălăţeni s-au autosesizat şi au mers imediat la faţa locului, în comuna Munteni, din judeţul Galaţi, de unde aceste imagini erau transmise „live”. Aici, poliţiştii au constatat că, în mijlocul unei străzi, în jurul unor cauciucuri ce ardeau cu flacără deschisă, se afla un grup de persoane care se manifestau zgomotos şi care, la vederea echipajelor de poliţie, au fugit în curţile locuinţelor. În urma vizionării imaginilor şi a investigaţiilor efectuate, au fost identificate 20 dintre persoanele care au participat la această adunare, fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020, fiecare cu amendă în valoare de 20 000 de lei”, a transmis  IPJ Galaţi.

Nu este vorba de o revoltă legată de interzicerea de a merge la slujba de Înviere, mai ales că unele surse locale spun că respectivii nu sunt de religie creștin ortodoxă. Pur și simplu au sfidat legea, interdicțiile de contaminare și au ținut să ”se afirme”.

Amenzile, spun apropiați ai făptașilor, nu-i sperie, fiindcă în cea mai mare parte a cazurilor nu le plătesc, iar aceste paranghelii se termină cu înțelegeri de neînțeles.

D.Dumitru, AMPress

Parteneri