• Home
  • Știri
  • Şcoala online. Profesor universitar: „La ultimul curs am ieșit cu lacrimi în ochi”

Şcoala online. Profesor universitar: „La ultimul curs am ieșit cu lacrimi în ochi”

Presiunii resimțită de medici i se adaugă frustrarea pe care profesorii o au atunci când trebuie să susțină cursuri online. Dascălii consideră că această formă de educație nu este oportună și va avea ca efect creșterea abandonului școlar.

„Cu cât mai repede ne întoarcem la școală, cu atât va fi mai bine și pentru profesori și pentru elevi. Nu stau lucrurile bine nici la noi în învățământul superior, ce să mai vorbim despre învățământul preuniversitar, despre clasele primare, acolo unde elevii trebuie învățați să scrie, să adune, să înmulțească”, a declarat profesorul universitar Anton Hadăr, președintele Federației Sindicale Alma Mater la Medika TV.

Anton Hadăr a povestit cât de greu este să le capteze atenția studenților săi în timpul cursurilor online: „La ultimul curs am ieșit cu lacrimi în ochi de supărare pentru că, deși am predat pe tablă modernă, cu toate funcțiile pe ea, am încercat să-i întreb pe studenții din fața calculatoarelor ce au înțeles și s-a lăsat tăcerea. 14 din cei 84 de studenți ai mei nu erau, de fapt, acolo, plecaseră, doar s-au înscris pe platformă. Alții erau în trafic, îi auzeam de la volan. Păi asta înseamnă învățământ?”

Parteneri