• Home
  • Prima
  • Șeful AEP: Toate persoanele cu viză de flotant vor putea vota pe liste suplimentare

Șeful AEP: Toate persoanele cu viză de flotant vor putea vota pe liste suplimentare

sectii votare 1

Șeful Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu Buică, revine și spune că toate persoanele cu viză de flotant vor putea vota în localitatea de reședință, pe listele suplimentare.

Buică a declarat pentru HotNews.ro că decizia Biroului Electoral Central este neclar formulată, astfel că miercuri se va reveni asupra deciziei, pentru a fi clarificată: „Ea nu îngrădește pe nimeni, dar așa cum este formulată pare că îngrădește niște votanți”.

”Decizia BEC nu îngrădește dreptul la vot. Cei care și-au stabilit reședința până în 4 septembrie aveau opțiunea să ceară să se înscrie în registrul electoral și să fie trecuți în listele permanente. Dacă nu s-au înregistrat în lista permanentă, au opțiunea de a se prezenta la secție și de a vota pe lista suplimentară. Și în cazul în care își fac reședința după data 4 septembrie vor putea vota pe lista suplimentară”, a afirmat șeful AEP, marți seară, pentru HotNews.ro, el revenind astfel asupra declarației inițiale, potivit căreiacei care nu și-au făcut viză de flotant până pe 4 septembrie vor putea vota doar în localitatea de domiciliu. .

El admite că decizia BEC este ambiguu formulată.

„Se va reveni asupra deciziei și mâine (miercuri- n.r.) se va repune în discuție la BEC pentru a clarifica și pentru a fi mai clar formulat. Ea nu îngrădește pe nimeni, dar așa cum este formulată pare că îngrădește niște voturi”, a mai afirmat Buică.

Mai mult aici

Parteneri