Sfaturi prețioase de la medicul Monica Pop, bolnavă de cancer: Nu este o boală incurabilă

Medicul oftalmolog Monica Pop nu-si ascunde  boala. Sufera de o afectiune grava, dar nu este inspaimantata incat sa abandoneze lupta.
Medicul si-a deschis sufletul in fata Florentinei Fantanaru, intr-un interviu la o emisiune tv si a povestit cum a inceput calvarul ei.

„Nu au fost semne evidente. Aveam asa la doua-trei luni niste dureri. Nu m-am dus la ecografie, desi am fost sfatuita sa fac asta. La mine am gresit diagnosticul, la altii nu il gresesc! Am facut o peritonita, dar nici atunci nu s-a descoperit. Dupa o luna de la operatie s-a vazut o stenoza. Am fost supusa unei irigoscopii, si la aceasta investigatie, am vazut reactia medicului radiolog. Atunci am stiut ca ce era acolo, era malign, erau 10 centrimetri de stenoza. Postoperator nu am avut nimic, desi boala era acolo. Din pacate dupa aproape trei ani am facut o recidiva, ceea ce este extrem de grav. Aveam recidiva si ma simteam foarte bine. Am facut un PET-CT (n.r. investigatie prin care este scanat tot corpul) si acolo s-a vazut.
” (…) Am ales sa ma comport fata de mine insami altfel. M-am dus la spital imediat dupa operatie. Am mers cum am putut. Colegii s-au purtat cu protectie, nu am cuvinte… Tratamentul citostatic nu este atat de ingrozitor cum se spune. Am facut mai multe medicamente, care mi se faceau la intervale diferite de timp. Sunt niste probleme, niste reactii, dar nu atat de mari incat sa nu fie depasite. Eu ma duceam la spital dupa cura. S-a intamplat sa am mancarime in palme si talpi si am rugat sa mi se scoata de urgenta perfuzia. Am facut eritem polimorf, o eruptie severa, si abia la a patra injectie a inceput sa dea inapoi. Dupa doua ore m-am dus sa fac cumparaturi, pentru ca avem treaba. Recomand tuturor sa nu stea acasa. Din cei care nu mai sunt in viata 80 la suta au stat acasa. E bine sa nu vorbesti tot timpul despre asta. Eu am raspuns la orice fel de intrebare pe tema asta, dar sunt unele persoane care ascund faptul ca sunt bolnave”, a spus Monica Pop.

Continuarea pe kfetele.ro

Distribuie prietenilor

Foto – Antena3