• Home
  • Prima
  • Solidaritate fără precedent: Ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia și Austria s-au dus acasă la Svetlana Alexievici, ultimul lider în libertate al opoziției din Belarus, pentru a împiedica arestarea sa

Solidaritate fără precedent: Ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia și Austria s-au dus acasă la Svetlana Alexievici, ultimul lider în libertate al opoziției din Belarus, pentru a împiedica arestarea sa

ambasadori

Ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia, Austria și alte state europene au mers miercuri acasă la Svetlana Alexievici, membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei din Belarus, pentru a preveni o eventuală arestare a acesteia, transmite presa din Lituania, potrivit g4media.ro.

Alături de diplomați, în fața blocului în care trăiește scriitoarea s-au strâns și sute de cetățeni.
Svetlana Alexievici, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, este ultimul lider al opoziției din Belarus care nu a fost arestat sau nu a plecat din țară.

”Am primit informații că persoane necunoscute sună la apartamentul Svetlanei Alexievici, probabil reprezentanți ai serviciilor secrete sau poliției”, a declarat ambasadorul Lituaniei în Belarus, Andrius Pulokas.

”Așa că am decis că ea este sub amenințarea arestului și am mers acasă la ea. Svetlana nu vrea să își părăsească țara”, a mai adăugat diplomatul lituanian.

Parteneri