Soluţii rapide şi eficiente pentru tratarea CRIZELOR DE FIERE (Dischinezie Biliară)

        bilaOboseala, stresul, abuzul de alimente grase, mâncărurile condimentate sau excesul de alcool sunt principalii factori pentru declanşarea crizelor de fiere, numite în termeni medicali, dischinezii biliare. În cazurile mai grave, o criză de fiere poate însoţi o litiază biliară, afecţiune care implică existența unor calculi care se deplasează uneori spre canalul biliar şi care provoacă neplăceri fizice semnificative. Cum se produce dischinezia biliară Dischinezia biliară este o boală comună a vezicii biliare. Vezica biliară stochează bila, care este eliberată de ficat şi care ajunge la intestinul subţire, unde se digeră grăsimea din alimente. Pentru a ajunge, însă, la intestinul subţire, bila trebuie să traverseze prin canalul biliar comun, iar când aceasta nu poate fi secretată de vezica biliară sau nu poate trece prin canalul biliar comun, va reveni în vezica biliară, producând, astfel, dischinezie biliară. Vezica Biliara Atunci când mâncăm, colecistochinina (un hormon) este secretată de celulele din intestine. Rolul acestui hormon constă în activarea unor receptori  care sunt distribuiţi în musculatura vezicii biliare, producând contracţia vezicii biliare şi eliminarea bilei. Astfel, bila este eliminată din vezica biliară, ajungând în intestinul subţire. Aşadar, atunci când un pacient suferă de dischinezie biliară, înseamnă că vezica biliară se află în incapacitatea de a de contracta în mod corespunzător. La capătul canalului biliar găsim trei muşchi care formează sfincterul Oddi. În scopul contractării vezicii biliare, colecistochinina se leagă de receptorii din sfincterul Oddi, determinând relaxarea muşchilor, care permite eliminarea bilei din vezica biliară şi transportul ei în intestinul subţire. Atunci când sfincterul Oddi nu funcţionează corect, bila nu poate trece prin canalul biliar comun, rămânând blocată în vezica biliară, ceea ce conduce la dischinezii biliare. Simptomele crizelor de fiere De regulă, crizele de fiere se manifestă printr-o durere înţepătoare apărută în partea dreaptă a abdomenului, chiar sub coastă. Această stare de disconfort este urmată de greaţă, ameţeli, dureri de cap şi vărsături. Cel mai adesea, durerea apare la aproximativ 40 de minute după servirea unei mese bogate în grăsimi, ‘’udată’’ eventual, şi cu alcool. Deşi supărător, un astfel de disconfort poate fi tratat cu soluţii aflate la îndemâna fiecăruia dintre noi: Infuzie de sunătoare Sunătoarea (Hypericum perforatum) este una dintre cele mai eficiente remedii clasice recomandate de medici pentru neplăcerile provocate de afecţiunile biliare. Bogată în uleiuri volatile şi flavonoizi, planta ajută la eliberarea căilor biliare. ♣ Se prepară o infuzie de sunătoare dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară. Se beau 2 – 3 căni de infuzie pe zi, vreme de 2 – 3 săptămâni. Ceai de brusture Se adaugă 2 – 4 linguri de rădăcină mărunţită într-un litru de apă fierbinte. Vasul se lasă acoperit un sfert de oră, se filtrează şi se bea acest ceai pe tot parcursul zilei. Tratamentul se urmează timp de o lună. Infuzia de Rostopasca Calmeaza Crizele de Fiere Pulbere – Infuzie de rostopască Rostopasca (Chelidonium majus) conţine alcaloizi, taninuri şi mucilagii care contribuie la curăţarea canalelor biliare. Are acţiune coleretic – colagogă, favorizează secreţia şi elimină sucul biliar, facilitând digestia. ♣ Pentru un efect optim, se va consuma pulbere de rostopască, conform indicaţiilor de pe prospect sau farmacistului: atunci când se depăşesc cantităţile admise, rostopasca poate fi toxică. ♣ Infuzia de rostopască se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte. Se ia câte o lingură de infuzie, la un interval de 3 ore, până la dispariţia simptomelor. Ceai de anghinare Anghinarea (Cynara scolymus) conţine cinarină, o substanţă care detoxifică ficatul şi căile biliare. ♣ Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară.  Se consumă de cel mult 3 ori pe zi, până la dispariţia simptomelor. Suc de lămâie Într-un pahar cu apă caldă se adaugă sucul unei lămâi proaspăt stors, se amestecă bine şi se consumă acest lichid în 2 – 3 reprize pe zi, vreme de 3 – 4 săptămâni. Cura cu boabe de ienupăr Este contraindicată în afecţiunile renale inflamatorii. Se zdrobesc boabele de ienupăr, se mestecă şi se înghit: în prima zi se iau 4 boabe, a doua zi 5 boabe, urmând ca doza să crească zilnic cu câte o boabă, până în a 12-a zi, când se iau 15 boabe. Din a 13-a zi, se scade cu câte o boabă zilnic, până când, în a 23-a zi, se ajunge la 4 boabe. Cura cu ulei vegetal rafinat Este indicată pentru stimularea evacuării bilei. Se face o cură cu un ulei vegetal rafinal, de preferat, ulei de măsline. Dimineaţa, pe stomacul gol, se iau 3 linguri de ulei, după care se stă în poziţia culcat, pe partea dreaptă, timp de 20 de minute. Tratamentul se urmează pe o perioadă de 2 săptămâni într-o lună, timp de 3 luni consecutiv.

Sursa: http://topremediinaturiste.ro