Știai că astăzi este Ziua Internațională a Pisicii? Unele popoare au zeificat pisica, iar mulți oameni o adoră

Ziua Internaţională a Pisicii, animal demestic asimilat iubirii, candorii, răsfățului, dar considerat și transportator al binelui într-o casă este celebrată în fiecare an în ziua de 8 august.

Iniţiativa  în acest sens a aparținut Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW), transmite Agerpres.ro.

În antichitate pisica a constituit adesea obiectul unui adevărat cult, după cum o dovedesc, spre exemplu, colecţiile de mumii şi statuetele provenite din Egipt. În Egipt fiecare templu adăpostea familii de pisici. Când o pisică murea, corpul acesteia, îmbălsămat cu grijă cu substanţe aromate, era depus într-un mic sicriu împodobit adesea cu încrustaţii de aur, care era îngropat într-un cimitir special, rezervat exclusiv pisicilor. scrie g4media.ro

Distribuie prietenilor

Și astăzi, nu în Egiptul antic, ci în Franța, de pildă, dar și în România, sunt familii care au asimilat pisica drept membru al familiei. Cei care nu au copii, mulți dintre ei au pisici. Au pisici și cei care au copii, fiind un bun partener de joacă al celor mici. Conductor subtil de electricitate a sentimentelor de la om la om, pisica poate aduce împăcare între soți.

. Pisica este cea care atrage magnetic câmpuri energetice pozitive într-o casă, iar tristețea ei poate fi un semn că nu merge bine ceva.

Mădălina Stoica, AMPress