• Home
  • Sănătate
  • Streinu-Cercel: În România, carantina e o făcătură. Pandemia este total scăpată de sub control!

Streinu-Cercel: În România, carantina e o făcătură. Pandemia este total scăpată de sub control!

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balş”, consideră că pandemia de coronavirus este scăpată de sub control în România, iar carantina impusă de autorităţi nu are nicio eficienţă în acest moment.

Directorul Institutului „Matei Balş” susţine că în România carantina este „o făcătură”. „Carantinare înseamnă «nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură (…) până când focarul nu e închis”, spune Adrian Streinu-Cercel, potrivit click.ro.

„Pandemia este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus.
Guvernul nu ne protejează. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire”, a adăugat acesta.

Parteneri