A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Strugurii, medicamentul natural al toamnei. Uriașe beneficii pentru sănătate

0 401

Albi, negri sau roze, mai dulci, mai zemoşi sau mai parfumaţi, orice soi de struguri ai alege, vei fi „culege” numai beneficii.


APRECIAZA ARTICOLUL !

În ciuda ideii că ar îngrăşa, strugurii au marea calitate de a se număra printre fructele cu cel mai mic indice glicemic, valoarea acestuia fiind cuprinsă între 43 şi 53, în funcţie de soi. Şi nici la capitolul aportului caloric nu sunt un pericol, ei având circa 70 de calorii la 100 de grame. Dar acestea nu sunt singurele motive pentru care n-ar trebui să refuzi o porţie de struguri.

Iată doar câteve dintre beneficiile acestor fructe, cu proprietăţi sanogene extraordinare:

1. Energizează organismul şi întăresc sistemul imunitar. Colecţia de vitamine B1, B2, B3, PP, A şi C te umple de forţe şi activează formarea de anticorpi, crescând astfel rezistenţa la infecţii, cu viruşi şi bacterii.

2. Favorizează metabolismul celular, datorită microelementelor conţinute: molibden, titan, rubidiu, cobalt, nichel, vanadiu, iod, brom, flor.

3. Au grijă de aparatul cardiovascular. Magneziul şi potasiul din compoziţie fortifică pereţii vaselor de sânge şi muşchiul cardiac, reducând riscul de atac cerebral sau infarct miocardic. S-a constatat că persoanele care consumă frecvent struguri îşi pot reduce riscul de infarct miocradic cu până la 50%.

4. Purifică rinichii şi sprijină procesul de distrugere şi înlăturare pe cale naturală a calculilor renali.

5. Tratează guta, favorizând eliminarea acidului uric, cel care împiedică funcţionarea normală a articulaţiilor. În acest scop, recomandate sunt soiurile cu bobiţe de culoare verde şi galbenă.

6. Au efect anti-stres. Fiind o sursă însemnată de fructoză şi glucoză (aproximativ 20%) – zaharuri uşor de asimilat, strugrii înlesnesc secreţia de serotonină, supranumit şi „hormonul fericirii”, spulberând astfel tensiunea nervoasă.

7. Curăţă colonul şi îmbunătăţesc digestia. Pentru că sunt bogaţi în fosfor, potasiu şi, mai ales, în fibre, strugurii contribuie la dizolvarea lipidelor şi la eliminarea toxinelor acumulate. Efectul diuretic este mai puternic atunci cand fructele sunt consummate pe stomacul gol.

Continuarea pe adevarul.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More