Sucul-minune pe care orice femeie ar trebui să-l consume zilnic

Un pahar de suc de rosii pe zi tine cancerul de san la distanta. Femeile care mananca multe rosii isi cresc nivelul unui hormon care protejeaza impotriva bolii.

”Avantajele consumarii unei cantitati mari de rosii si a produselor pe baza de rosii chiar si pentru o perioada scurta de timp au fost clar evidentiate de studiile noastre”, spun cercetatorii americani. De exemplu, un pahar de suc de rosii pe zi poate contine cantitatea ideala de licopen, substanta ”vinovata” de beneficiile uimitoare. Licopenul da culoarea rosie tomatelor si cercetatorii sustin ca tine la distanta si cancerul de prostata, scrie doctorulzilei.ro, potrivit sanatate.bzi.ro.

Cei carora nu le place sucul de rosii pot incerca supa de rosii sau sosul de rosii.

De asemenea, sucul de rosii este un tratament natural excelent pentru reglarea nivelului de colesterol din sange. Este bogat in fibre care previne depunerea colesterolului rau pe artere. Si vitamina B3 care se gaseste in sucul de rosii este o modalitate naturala de a trata colesterolul marit. Licopenul, beta carotenul si gama carotenul din sucul de rosii previne oxidarea colesterolului, prevenind astfel arteroscleroza. Vitamina B6 din sucul de rosii ajuta organismul sa distruga homocisteina, un metabolit toxic care afecteaza vasele de sange si care cauzeaza numeroase afectiuni cardiace. Potasiul din acest suc reduce tensiunea arteriala si previne infarcturile, atacurile de inima si alte complicati cardiace. De asemenea, sucul de rosii previne formarea de cheaguri de sange.