• Home
  • Știri
  • Surse: Liberalii nu mai vor să-l lase pe Ciolacu să fie prim-ministru din vară

Surse: Liberalii nu mai vor să-l lase pe Ciolacu să fie prim-ministru din vară

ciuca si ciolacu 2

Surse guvernamentale au lansat, luni dimineața, de la Palatul Victoria, informația conform căreia rotativa guvernamentală prin care Marcel Ciolacu ar urma să fie prim-ministru de la 1 iunie e posibil să fie amânată, eventual până la toamnă. Liderii PSD au reacționat vehement, iar Marcel Ciolacu a arătat că refuză un asemenea scenariu.

Dorința liberalilor ar fi ca Nicolae Ciucă să rămână premier, și, odată cu el, și ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul general al PNL, căruia președintele Klaus Iohannis i-a cerut să-și dea demisia pentru a nu mai afecta imaginea partidului din cauza implicării sale în scandalul lucrării de doctorat plagiate.

Pretextul invocat de sursele guvernamentale citate de digi24.ro, ar fi o previzibilă contraofensivă a Rusiei în Ucraina, ceea ce ar însemna că situația pe front s-ar putea agrava, iar „România are nevoie de stabilitate”.

Bomba politică a amânării rotativei guvernamentale a fost aruncată la o zi după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, declarase, într-un interviu la Prima News, că „Nu va fi niciun scandal” legat de schimbarea premierului, conform protocolului Coaliției.

Parteneri