• Home
  • Prima
  • Tăriceanu: Guvernul vrea să-i sperie pe vârstnici pentru a nu vota la alegerile locale

Tăriceanu: Guvernul vrea să-i sperie pe vârstnici pentru a nu vota la alegerile locale

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că întreaga retorică a Guvernului Orban pe tema persoanelor de peste 65 de ani vizează, de fapt, alegerile locale, cu scopul de a dinamita scorul celor de la PSD şi ALDE, care se bazează pe electoratul în vârstă.

”Eu cred că după ce Vela a acţionat foarte eficient în Operaţiunea Sparanghelul, eu cred că a considerat că poate deveni un jucător de prim plan politic şi a luat această iniţiativă (protocolul MAI-BOR), care probabil că a avut acordul lui Orban şi Iohannis, că nu se putea altfel, numai că cei doi, speriaţi de reacţia media, au dat înapoi şi l-au lăsat în off-side pe Vela. Operaţiunea Lumina era menită să atragă electoratul religios, oameni mai bisericoşi, dar a fost un rateu total.

Mai văd şi această chestiune cu interdicţiile impuse persoanelor peste 65 de ani. Nu cred că un om de peste 65 de ani este mai puţin responsabil decât unul de 25 de ani să nu ştie cum să-şi ia măsurile de protecţie, dar scopul este de a-i speria pe cei în vârstă pentru alegerile locale, când vor dori, de fapt nu vor mai putea să ia măsurile restrictive, dar în schimb le vor recomanda să stea în case. Acesta este tocmai electoratul PSD şi într-o proporţie semnnificativă şi electoratul ALDE”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, potrivit adevarul.ro.

Parteneri