AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Tătaru și Arafat, despre al treilea val de relaxare: Situația încă nu este la final. Poate oricând să se deterioreze

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat Raed Arafat au prezentat măsurile celui de-al treilea val de relaxare, după ce, marți, Guvernul a adoptat hotărârea pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

„Respectând niște reguli de igienă, distanțare, precauție, putem gestiona situația în așa fel încât să ne ducă după 1 iulie la un alt pachet de relaxări. Situația încă nu este la final (…) Grădinițele, creșele și after-scool-urile își reiau activitatea pe parcursul verii, după un set de norme si de masuri de aplicare. Se reia activitatea în sălile de fitness. Această activitate se va relua în aceleaşi condiţii de distanţare fizică, de natură sanitară, precum şi cu precauţii în ceea ce priveşte dezinfecţia, precauţii în ceea ce priveşte spaţiul comun din aceste instituţii (…) După multe discuții, se reiau slujbele în interiorul bisericii. Aceste reluări de slujbe sau adunări religioase în interior se fac la fel, în contextul respectării acelei distanţări fizice. Numărul de persoane aflat în interiorul bisericilor sau sălilor de cult se va face în funcţie de suprafaţa acestor săli. Numărul de persoane va ţine cont de distanţarea fizică, la fel obligativitatea păstrării măştilor este în curs (…) Tot ce înseamnă sport în aer liber – trebuie respectate regulile. Evenimentele private în interior pot fi organizate cu maxim 20 de persoane, întâlniri private afară – cu maxim 50 de persoane. (…) După 1 iulie este posibil un alt pachet de relaxări, dacă evoluția pandemică va permite acest lucru”, a spus ministrul Sănătății.

La rândul său, Raed Arafat a spus că, „după o analiză foarte amănunțită a situației actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, există semne că situația poate oricând să se deterioreze și să avem cel puțin focare serioase sau o situație mai grea dacă nu se respectă purtatul măștilor, distanțarea fizică, triajul la intrare în spații închise, purtatul măștilor în transportul în comun”.
De asemenea, Arafat a subliniat că „nu putem relaxa totul deodată”.

AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!