• Home
  • Sănătate
  • Temperatura la care coronavirusul moare în mai puțin de 5 minute

Temperatura la care coronavirusul moare în mai puțin de 5 minute

coronavirus 3 1

Cercetătorii Universității din Hong Kong au descoperit la ce temperatură moare cel mai repede noul coronavirus, dar și care e temperatura la care e cel mai activ și supraviețuiește cel mai mult.

La temperaturi de 4 grade Celsius devine extrem de activ și rezistă mai bine de două săptămâni, în timp ce la 70 de grade Celsius moare în mai puțin de cinci minute, cercetările dovedind că devine foarte slab la temperaturi ridicate, se arată în stiudiul, citat de agenția TASS, potrivit libertateapentrufemei.ro.

La 22 de grade, noul coronavirus rămâne activ pentru o săptămână, în timp ce la 37 de grade, temperatură care a devenit obișnuită pe timpul verilor din România, virusul va deveni inactiv în două zile, iar la 56 de grade Celsius moare în mai puțin de 30 de minute.

Potrivit studiului, oamenii de știință au calculat și cât rezistă Covid-19 pe diverse suprafețe. Pe exteriorul măștilor de protecție rezistă mai mult de o săptămână, la temperatura camerei și la o umiditate de peste 65%.

Însă, pe hârtie rezistă mai puțin de trei ore, pe lemn și diverse materiale, nu mai mult de două zile, pe sticlă mai puțin de patru zile, iar pe plastic și oțel nu mai mult de o săptămână.

Mai mult, un expert de la Clinica Cleveland din Abu Dabi a explicat că o temperatură de 4 grade Celsius se găsește de obicei într-un frigider normal, iar la umiditate de 20%, peste două treimi dintre virusuri similare cu COVID-19 au supraviețuit și 28 de zile, ceea ce înseamnă că atât ar rezista și virusul Covid-19 în frigider.

Parteneri