• Home
  • Sănătate
  • Test pentru detectarea riscului de cancer de col uterin, fără vizită la medic

Test pentru detectarea riscului de cancer de col uterin, fără vizită la medic

test cancer uterin 1

Un test neinvaziv ar putea fi utilizat de femei pentru a detecta riscul de a dezvolta cancer de col uterin, fara a fi necesara vizita la medic.

O echipa de oameni de stiinta din Marea Britanie a dezvoltat o modalitate de depistare a leziunilor precanceroase prin analiza mostrelor de urina si secretie vaginala ce pot fi prelevate de femei in confortul locuintei lor, relateaza, luni, Press Association.

Testul de „auto-esantionare” s-a dovedit popular printre femeile care au participat la studiu, ceea ce inseamna ca are potentialul de a imbunatati accesul la programele de screening pentru cancer de col uterin in cazul in care devine disponibil pe scara larga, estimeaza cercetatorii.

„Pe termen lung, auto-esantionarea ar putea deveni metoda standard pentru toate testele de screening. Studiul indica faptul ca femeile prefera mai mult sa faca un test acasa decat sa mearga la medic’, a declarat doctorita Belinda Nedjai, directoarea Laboratorului de Epidemiologie Moleculara din cadrul Queen Mary University (Londra).

Citește mai mult pe BZI.ro

Parteneri