A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Test pentru detectarea riscului de cancer de col uterin, fără vizită la medic

0 194

 

Un test neinvaziv ar putea fi utilizat de femei pentru a detecta riscul de a dezvolta cancer de col uterin, fara a fi necesara vizita la medic.

O echipa de oameni de stiinta din Marea Britanie a dezvoltat o modalitate de depistare a leziunilor precanceroase prin analiza mostrelor de urina si secretie vaginala ce pot fi prelevate de femei in confortul locuintei lor, relateaza, luni, Press Association.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Testul de „auto-esantionare” s-a dovedit popular printre femeile care au participat la studiu, ceea ce inseamna ca are potentialul de a imbunatati accesul la programele de screening pentru cancer de col uterin in cazul in care devine disponibil pe scara larga, estimeaza cercetatorii.

„Pe termen lung, auto-esantionarea ar putea deveni metoda standard pentru toate testele de screening. Studiul indica faptul ca femeile prefera mai mult sa faca un test acasa decat sa mearga la medic’, a declarat doctorita Belinda Nedjai, directoarea Laboratorului de Epidemiologie Moleculara din cadrul Queen Mary University (Londra).

Citește mai mult pe BZI.ro

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult