TOP 10 cele mai hrănitoare alimente din lume
O dietă sănătoasă ar trebui să conţină alimentele bogate în nutrienţi care au multe vitamine şi minerale – micronutrienţi – dar puţine calorii. Din punct de vedere alimentar, cheia unei vieți sănătoase este varietatea și echilibrul.
O alimentaţie corectă ne protejează de multe boli cronice, cum ar fi afecţiunile cardiovasculare, diabetul şi cancerul, iar faptul că mâncăm o varietate de alimente, că avem un consum scăzut de sare, zahăr şi grăsimi saturate şi de grăsimi de tip trans sunt doar câteva dintre regulile esenţiale pentru o alimentaţie sănătoasă.
10 cele mai bune alimente
Nutriţionişti din întreaga lume au realizat un top cu cele mai bune alimente după analizarea a peste 1.000 de legume şi fructe în stare crudă.
Unul dintre cele mai importante criterii de selecţie a fost tipul de ingrediente care asigură cea mai bogată sursă de hrană pentru o balanţă nutriţională corectă şi sănătoasă.
1. Cartof dulce
(86 calorii/100 g. Această legumă conţine din belşug betacaroten, un antioxidant redutabil, care scade incidenţa cancerului).
2. Smochine
(259 de calorii/100 g.Consumate proaspete sau uscate, asigură un aport optim de mangan, un mineral esenţial pentru sănătatea organismului).
3. Ghimbir
(80 de calorii/100 g. Are un conţinut bogat de antioxidanţi, dar şi proprietăţi terapeutice remarcabile, stimulând digestia şi fiind de ajutor în tratarea răcelilor).
4. Dovleac
(26 de calorii/100 g. Este bogat în betacaroten şi normalizează glicemia).
5. Rădăcină de brusture
(72 de calorii/100 g. Folosită în special în medicina populară, această legumă este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, arzând grăsimile din ţesutul adipos, dar are şi proprietăţii antiinflamatorii).
6. Germeni de varză de Bruxelles
(43 de calorii/100 g. Este un tip de varză care se cultivă în capitala belgiană încă din anii 1500. Abundă în calciu şi vitamina C).
7. Broccoli
(34 de calorii/100 g. Consumul de broccolii a explodat în ultimii 50 de ani în special în Statele Unite, în condiţiile în care această legumă este considerată un aliment-minune, având în compoziţie antioxidanti puternici, acid folic, calciu, potasiu, zinc, fier şi vitaminele C, B1, B2, B3, B6).
Continuarea pe doctorulzilei.ro