Tot ce nu ştiai despre uleiul de migdale

uleiUleiul de migdale este unul dintre cele mai apreciate şi importante uleiuri de care avem nevoie, în fiecare zi, atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe.
Conform elacraciun.ro, uleiul de migdale este bogat în vitamina E, conţine acizi graşi polinesaturaţi, dar şi un procent mare de acizi graşi mononesaturaţi numiţi generic MUFA, care au calitatea de a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă şi atacurilor cerebrale. Face minuni asupra tuturor tipurilor de piele, a părului, şi este utilizat şi ca ulei de masaj pentru aromaterapie.

De asemenea, uleiul de migdale ajută la prevenirea apariţiei cancerului, la scăderea colesterolului, la întărirea imunităţii, în procesele digestive din corp şi poate fi un laxativ foarte bun. Este un remediu excelent împotriva constipaţiei, dacă timp de 7 zile se iau două linguri de ulei, de două ori pe zi.

Este foarte bun pentru toate tipuri de piele, deoarece îmbunătăţeşte elasticitatea şi calitatea pielii, uşurează iritaţiile pielii şi buzele crăpate, calmează pielea inflamată, hidratează şi dă strălucire pielii dacă este folosit în mod constant. Are proprietatea să regenereze pielea şi să reducă cicatricile de după intervenţiile chirurgicale. Poate proteja pielea de arsurile solare, iar pentru cei care au ochii obosiţi şi au cearcăne, veţi scăpa de acestea sau măcar le veţi ameliora dacă veţi tampona zona din jurul ochilor cu ulei de migdale.

Şi la fel de bune sunt şi produsele cosmetice pe bază de ulei de migdale: balsamurile de buze, loţiunile şi balsamurile de păr.
Utilizat în masaj, măreşte circulaţia sângelui, relaxează muşchii şi ţesuturile. Este indicat femeilor însărcinate, atât în timpul sarcinii, dar şi după naştere, deaorece previne vergeturile.

Pentru un păr sănătos, rezistent, strălucitor şi fără mătreaţă, este recomandată masarea scalpului cu câteva picături de ulei de migdale. Iar dacă aveţi mâinile uscate şi unghiile moi sau casante, este indicat să vă masaţi mâinile şi unghiile cu acest ulei. Nu ezitați să-l utilizați!

Mădălina Stoica, AMPress