Tot ce trebuie sa stii despre homeopatie. Nu există boală fără remediu

Homeopatia reprezinta o alternativa la sistemul traditional existent, care presupune tratarea unui individ cu substante diluate provenite din plante, minerale sau animale. In functie de simptomele specifice si starea generala a corpului, homeopatia identifica cel mai potrivit remediu pentru fiecare pacient. In cazul in care doresti sa apelezi la aceasta alternativa, ti-am pregatit un articol despre cum anume functioneaza homeopatia si cum trebuie administrate remediile.

Ce este homeopatia
Homeopatia este o metoda stiintifica de tratament medical care urmareste sa stimuleze tendinta naturala de vindecare a organismului. Remediile homeopate au fost demonstrate in urma cu peste 200 de ani de catre Samuel Hahnemann, parintele homeopatiei. El a descoperit astfel „legea similitudinilor” conform careia, remediul unei boli poate declansa boala respectiva la o persoana sanatoasa. Astfel, specialistii prescriu un medicament care provoaca simptome cat mai apropiate de cele ale pacientului.

Homeopatia are la baza urmatoarele doua principii:
– Principiul singurului remediu, conform caruia un medicament va vindeca totalitatea simptomelor de la nivel mental, fizic si emotional simtite de pacient;
– Principiul dozei minime care face referire la faptul ca medicul homeopat va prescrie un numar mic de doze infime, iar apoi va astepta sa vada efectele aparute.

Distribuie prietenilor

Pentru cine sunt tratamentele homeopate
La baza homeopatiei sta teoria conform careia fiecare persoana este diferita atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere mental si emotional. Luand in considerare acest aspect, impreuna cu considerentul ca prin nastere preluam ereditar o serie de alte informatii genetice, dar si faptul ca toti avem conditii de viata total diferentiate, devine evident conceptul ca fiecare om va dezvolta o boala intr-un mod diferit. Tocmai de aceea, homeopatia foloseste tratamente individualizate in functie de specificul fiecarui pacient. Astfel, putem concluziona ca tratamentele homeopate sunt pentru toata lumea! Femeie, barbat, copil, adolescent, adult sau varstnic, poti gasi remediul potrivit pentru tine.

Intr-adevar, cand vine vorba de copii si tineri, tratamentele homeopatice au o reactie mult mai rapida decat in cazurile celorlalte categorii de varsta, procentul fiind foarte ridicat. Ceea ce este foarte important de stiut, este faptul ca administrat inca de la primele simptome ale unei afectiuni, tratamentul homeopatic creste probabilitatea de vindecare si previne imbolnavirile ulterioare prin stimularea mecanismelor de aparare a organismului.

Efectul remediilor terapeutice este foarte complex, dat fiind faptul ca are interventii asupra intregului organism, imbunatatind astfel starea de sanatate pe plan mental, fizic si emotional. Luand in considerare si toxicitatea inexistenta asupra organismului, precum si preturile mici la care sunt comercializate, medicamentele homeopate devin o optiune de luat in considerare pentru oricine.
Exista totusi si unele cazuri de boala care nu se pot vindeca, date fiind anumite variabile precum: ereditatea, vechimea bolii, conditiile favorizante de mentinere a acesteia, abuzul de medicamente, alcool, tutun etc.

Pentru ce se utilizeaza remediile homeopate

Homeopatia se foloseste pentru o serie de afectiuni, precum:
– Interne: astm, bronsita, gastrita, ulcer, colita, tulburari circulatorii, afectiuni ale tiroidei sau ficatului, tulburari digestive, tensiunea scazuta, migrene, obezitate etc;
– Musculo-scheletice si neurologice: artrita/reumatism, dureri de spate, entorse, leziuni, guta, nevralgie sciatica, accidente vasculare celebrale etc.;
– Dermatologice: acnee, eczeme, buseuri, herpes, pierderea parului, leziuni herpetice etc.;
Ureche, nas si gat: febra, otita, laringita, rinita, sinusita, amigdalita etc.;
– Ginecologice: dureri menstruale, afectiuni ale ciclului menstrual, menopauza, cistita, scurgeri vaginale, fibrom etc;
– Urologice: impotenta, ejaculare prematura, afectiuni ale prostatei etc.;
– Mentale/emotionale: anxietate, atacuri de panica, depresii, insomnie, tulburari privind alimentatia, stres, diverse fobii etc.

Citeste tot pe Sfatul Părinților.ro